MEGÉRI AUTOMATA ETETŐRENDSZERT HASZNÁLNI AZ ELLETŐBEN
2019.11.21.
MEGÉRI AUTOMATA ETETŐRENDSZERT HASZNÁLNI AZ ELLETŐBEN
A genetikai haladás a koca tenyésztésben azt eredményezte, hogy az almokban jelentősen megnőtt a malacok száma. Az összes malac megfelelő táplálásához a kocának minden nap nagy mennyiségű tejet kell termelnie. A nagy mennyiségű tejtermeléshez pedig a kocának elegendő tápanyagot kell biztosítani.



Életbevágóan fontos, hogy a koca minél több takarmányt fogyasszon el, ami nem csak a tejtermeléshez, de a saját kondíciójának fenntartásához is szükséges. A koca a szoptatás alatt nem veszíthet többet testsúlya 10%-ánál, hogy a következő vemhessége alatt is jól teljesíthessen.

A FaroTek a kocák egyedi igényének megfelelő napi többszöri takarmánykiosztást tesz lehetővé. Ezzel optimálisan szolgálhatjuk ki a kocák takarmányfelvevő képességét. A rendszer a takarmányozási görbe alapján kiszámítja a kocák egyedi napi takarmányadagját, és ezt a nap folyamán több részletben osztja ki. A takarmánykiosztás nem rögzített időközönként történik, hanem a koca egyedi igényének megfelelően: amikor a koca megérinti a szenzort, a FaroTek kioszt egy meghatározott kis mennyiségű takarmányt a vályúba. A megfelelő takarmányozási görbe és az egyedi szabályozás eredményeként a kocák mindig az optimális mennyiséget kapják.

A kocák több takarmányt tudnak felvenni, ezért kisebb a testtömeg veszteség a szoptatás végéig, és így kisebb súlyt kell pótolni a következő ciklus alatt. Ezért ebben az időszakban kevesebb takarmányra van szükség, - ez kocánként évente akár 500 kg-ot is jelenthet -, ami költség megtakarítást tesz lehetővé.





Forrás : http://www.ifarm.hu/gerend